top of page

Kinesitherapie

U kan bij ons terecht voor verscheidene soorten aan kinesitherapeutische behandelingen. In het bijzonder richten wij ons op:

 

Voor praktische informatie omtrent de tarieven, annulatievoorwaardenklik hier

Lees hieronder meer over ons uitgebreide aanbod:

Fam Lille met Steffie-21.jpg

Algemene kinesitherapie

Kinesitherapie helpt jou bouwen aan een gezonder en sterker lichaam na een overbelasting, een operatie maar evengoed na chronische klachten. Vanuit mijn ervaring als algemeen en manueel kinesiste bekijk ik - samen met jou - de oorzaken van de klacht(en) en zoeken we naar een geïndividualiseerde behandelingsstrategie. Dit gebeurt zowel via manuele behandelingen op de tafel als via aangepaste actieve oefentherapie. 

Actieve deelname is essentieel binnen Fam, want het is belangrijk dat je zelf bereid bent te werken aan jezelf en je eigen gezondheid. Zo kunnen we SAMEN veel bereiken.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie kan belangrijk zijn voor de zwangere die last heeft van lichamelijke kwalen, zoals bekkenpijn, rugpijn, vochtopstapeling in de benen. Voor de prenatale kinesitherapie ben je welkom in alle stadia van de zwangerschap.

Postnatale kinesitherapie kan opgestart worden vanaf 6 weken na een vaginale bevalling en 8 weken na een keizersnede. Elke eerste sessie start steeds met een uitgebreide anamnese en uitleg over ergonomie en het verdere herstel van je postnatale lichaam (+-45min-1u). De sessies daarna zijn steeds individueel aangepast en bevatten bekkenbodemtherapie, alsook manuele therapie en oefentherapie.

Heb je niet meteen klachten maar wens je toch informatie over arbeidshoudingen, ademhaling en de bevalling?

Ons uitgebreide gamma bevat daarnaast ook geboortelessen tot informatieve groeplessen rond de zwangerschap, de bevalling en de postnatale periode. Telkens op kinesitherapievoorschrift.

Meer info kan je vinden op de pagina rond zwangerschap:

Stien & Steffie-4.jpg
61CED161-4FCD-4BCF-A91F-E430E190D244_edited.jpg

PRAKTISCHE INFORMATIE

Stien behoort tot de ‘gedeconventioneerde kinesitherapeuten’. Dit betekent dat we niet verplicht zijn te werken aan het tarief uit het nationaal akkoord tussen kinesitherapeuten en ziekenfondsen. De patiënt krijgt echter wel een tussenkomst van zijn mutualiteit die afhankelijk is van zijn of haar aandoening en statuut.

Tarieven

We hanteren de volgende richttarieven: €30,00 - €32,00 voor een behandeling in de praktijk en €34,00 voor een behandeling aan huis (nieuwe tarieven sinds juni 2022). Bij de eerste sessie (45min) wordt er ruim tijd genomen voor een uitgebreide anamnese, alsook klinisch onderzoek en rekenen we € 36,50 aan.

 

Annulatie van de afspraak

Gemaakte afspraken kunnen tot 24u op voorhand worden geannuleerd. Voor niet nagekomen afspraken (tenzij bij overmacht) kan er een vergoeding worden aangerekend.

Dry Needling

Triggerpunten in de spieren zijn kleine, zeer lokale verkrampingen van de spier die ontstaan door overbelasting, verzwakking, stress of eenzijdige houdingen/bewegingen. Dry needling kan deze verkrampingen verhelpen door met een uiterst dunne naald in de triggerpunten te prikken. Het brengt pijnverlichting, verbetering in mobiliteit en toename in kracht.

Fam Lille met Steffie-18.jpg
buikje steffie-24.jpg

Clinical Yoga & Pilates

Klinische yoga en pilates brengen de voordelen vanuit reguliere groepslessen terug naar hun klinische vorm. Via 1-op-1 begeleiding trachten we via de bewegingsvormen van yoga en pilates opnieuw kracht en vertrouwen in ons lichaam te creëren. Dit is een ideaal programma voor mensen met nekklachten of lage rugproblemen, die opnieuw variabiliteit willen brengen in hun dagelijkse bewegingen en die geïnteresseerd zijn in houdingverbetering, -educatie en preventie van klachten.

Algemene kinesitherapie
pre- en postnatale revalidatie
Praktische informatie
dry needling
Clinical Yoga & Pilates
buikje steffie-24.jpg

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie is zowel voor vrouwen, mannen als kinderen die (regelmatig) last hebben van

- urine- en/of stoelgangsverlies, aandrangsklachten

- na de zwangerschap

- verlies van urine, stoelgang of windjes tijdens sportactiviteiten

- seksuele problemen, zoals pijn tijdens betrekkingen

- pijnklachten rondom het bekkengewricht/lage rug

- pre- en postoperatieve ingrepen van de baarmoeder/plasbuis/prostaat...

We starten steeds met een grondige anamnese om de problematiek(en) overzichtelijk en gedetailleerd in kaart te brengen en om het verdere verloop van de behandeling te kunnen uittekenen. Nadien volgt een (inwendig) onderzoek van de bekkenbodem en worden er gerichte oefeningen en tips meegegeven rond de optimale (toilet-)houding, leefgewoontes, ademhaling, …
 

Algemeen graag meer weten over allerhande bekkenbodemproblemen?
Check www.thepelvicfloor.be

Pelvische Reëducatie
bottom of page